Altfel de şerpaşi

Standard

A mai trecut o campanie electorala, a mai candidat inca odata Gigi Becali la presedentie, am castigat un pariu cum ca mai mult de 1,5% din romani sunt idioti. Cum sa votezi asa ceva? Asta e, mergem mai departe.

Elena Udrea (ca idee, voi vedeti vreo diferenta intre ea si Ciociolina?) e iar ministru.  La educatie ministru e un etnic maghiar, recunosc, pornesc cu prejudecati. Sper sa imi dea peste nas si sa ma insel, sa gresesc amarnic. Deja am citit de un proiect de lege care vrea sa restructureze Bacalaureatul. 3 (trei) materii : Lb. Romana oral si scris, Limba Moderna si Matematica(sau proba de profil). Dupa ce ca suntem un popor de analfabeti cu diploma, se vrea sa se ia bacalaureatul si mai usor decat se ia astazi.

In Germania, dupa al doilea razboi mondial, cei mai multi bani s-au dus la educatie si sanatate. Mai multi decat in infrastructura. Noi suntem singurii din Europa care dam afara profesori ca sa facem 3-400 metri ( repet, metri) de autostrada. Dam afara profesori pentru a ajunge la nivelul in care acelasi profesor o sa predea matematica si muzica sau desen. Sau de ce nu Lb engleza si biologie.

Prea multe specii de pitipoance si cocalari, prea multi care nu au citit nici o carte in 20 de ani de viata. Sunt mult prea multi tineri care nu sunt decat balast pentru societate.  Avem prea multi absolventi de ASE sau FSE, prea multi absolventi de drept sau management care cer salarii colosale pentru capacitatile lor intelectuale. Prea multi care vor sa fie white collar.  Prea  multi vor sa aiba joburi care sa le tina funduletul la caldurica, fara ca ei sa fie in stare sa faca ceva.

Extrema cealalta e cea in  care unii nu vor sa stie ce inseamna scoala, care se multumesc cu conditia de ciobani analfabeti (aici nu e nici o aluzie la Becali, el este semianalfabet). Prea multi care nu stiu sa scrie sau sa citeasca. Care se zbat in mocirla inculturii fara sa fie cineva care sa ii ajute sa iasa de acolo. Ce profesor va mai merge la tara atat timp cat se restructureaza posturile? Cine va mai fi dispus sa faca o naveta de 60km zilnic sa predea unor copii din satele uitate de lume?

Avem parlamentari europeni care injura cu o dictie pe care ar fi invidios chiar si Bogdan Aurescu. Avem parlamentare europene care si-au facut campanie fara banii sau influenta paterna, dar care e prost-vorbitoare de limba materna. Avem reprezentanti in comisia europeana care, in interviuri, spun ca ei nu reprezinta Romania, ci anumite minoritati etnice.

In momentul in care avem nevoie de educatie pentru generatiile tinere, se fac reduceri bugetare si de personal.  Avand in vedere ca educatia, in Romania, este cu un picior in groapa, noi ii facem ei ii fac vant sa se duca mai repede. Sportul la fel, se taie ore de sport din orarul saptamanal, se reduce finantarea cluburilor sportive.  Ne indreptam spre o natie de jucatori de WOW, semianalfabeti si strambi.

Oricat i-am blama si injura printre dinti, profesorii sunt cei care ne deschid ochii catre lume, lasand la o parte cei 7 ani de acasa, acolo de unde preiei defectele si calitatile – nefiltrate – direct de la parinti, profesorii te ajuta sa vezi lumea cu alti ochi, sa intelegi ce se intampla in jurul tau si sa fi capabil de a actiona dupa principiile tale morale. Fara ei, esti o maimuta coborata din copac care arunca cu pietre in mamuti.

will be continued…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s