Razboiul altora…

Standard

Ce cauta romanii in Irak? Ce legatura are Romania cu razboiul de acolo?

Suntem fraieri ca ne implicam intr-o lupta care nu are nici o legatura cu noi. Mor soldatii nostri ca sa poata lua americanii petrolul din Irak. In momentul in care o rafinarie a luat foc, 4 contingente de soldati americani au fost trimisi sa stinga focul. Parca rolul lor era sa instaureze democratia in statul arabic.

Noi ca romani nu avem nici un motiv de a fi acolo, nu este razboiul nostru. Carti soldati romani au murit in misiuni de „pastrare a pacii” acolo unde americanii au inceput conflictem monstru? Iugoslavia (Kosovo), Bosnia, Afganistan, Irak. Nu e locul lor acolo.

Ajung la vechea vorba ca istoria se repeta. America nu s-a schimbat in ultimul secol. Ideologia „Big Stick” continua sa fie folosita si acum. Statele Unite se considera marea putere mondiala si marii diplomati si bagatori de seama.

Dar sa lasam asta deoparte. Nu ne obliga nimeni sa trimitem trupe militare in zone de conflict. Inteleg, diplomatia se refera la „o mana spala pe cealalta” dar noi nu am fost niciodata ajutati. Trupele noastre ar trebui folosite doar in conflicte ce ne vizeaza direct. Dar nu, noi trimitem militari in zonele asiatice si arabice, cu echipamente precare si ARO-uri din ’98.

Echipamentul unui soldat roman din afganistan cantarea 35 kg, iar echipamentul unui american doar 15. Imaginati-va misiuni de patrulare la 40 de grade si incarcat ca un magar. Suntem mercenari pentru  cei cu mai mult tupeu si mai fraieri. Inteleg, soldatii americani sunt trimisi sub pretextul ca ajuta la eliminarea teroristilor, iar la nivelul lor intelectual nu le este greu conducatorilor sa le inoculeze fraierilor ideea ca sunt eroi. Nu e nici o diferenta intre atentatorii sinucigasi carora li-se promite ca ajung in rai iar Mahommed ii recompenseaza cu glorie si multe fete virgine (!?!) si acesti soldati americani carora li-se promite lauri de glorie… Sunt pioni in jocul economiei mondiale.

Noi suntem fraieri ca participam la jocul lor si mai rau le dam voie sa intre pe tabla noastra de joc. Remember Teo Peter?

Reclame

5 gânduri despre &8222;Razboiul altora…&8221;

  1. daca fiecare barbat din lumea asta ar refuza sa faca parte din orice armata, fortele celor care gasesc o solutie in razboi ar slabi. daca in loc sa li se alature lor, barbatii s-ar aduna impotriva lor, a conducatorilor lumii care ne folosesc ca sa le realizam idealurile egoiste si materialiste, s-ar forma o armata a popoarelor care sa ii inlature si sa restaureze pacea dupa o revolutie mondiala. pe soldatii americani ii antreneaza sa ucida fara mila, pe oricine, am vazut documentare. atunci, cum sa poata spune ca lupta pentru pace si egalitate? pacea si egalitatea nu se stabilesc ucigandu-i pe cei care nu au aceleasi idei, credinte, culoare a pielii, limba, vise ca tine.
    we don’t need another war. we need love!

  2. E adevarat ca se duc pentru bani acolo. Problema e ca sunt unii care sunt obligati sa mearga acolo. Stiu situatii concrete prin care soldati buni care au avut rezultate bune in alte misiuni, au fost trimisi in Afganistan si Irak fara sa li-se mai ceara parerea…Ei cu ce au gresit?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s